Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki ju izvaja podjetje “TORO”-TOMI SLUGA S.P. Črnci 62, 9253 Apače (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine BIKEC.SI, na spletnem naslovu https://www.bikec.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot),  Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o izvedsodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) ter Zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPT).

S spletno trgovino bikec.si (v nadaljevanju tudi trgovina) upravlja podjetje (v nadaljevanju tudi prodajalec ali bikec.si):

Popolno ime: “TORO” POSREDNIŠTVO IN ORGANIZACIJA TOMI SLUGA S.P.
Naslov: Črnci 62, 9253 Apače
Kratko ime: “TORO” – TOMI SLUGA S.P.
Registrski organ: AJPES, izpostava Murska Sobota
Datum vpisa: 04.12.2003
Številka vpisa: 316-12-02425-20152
Vrsta lastnine: Zasebna lastnina
Ustanovitelj: Sluga Tomi
Matična št.: 1878905000
Davčna št.: SI67244319
Podjetje je zavezanec za DDV.
Trr: SI56 0234 1025 4132 574 (Nlb d.d.)
Izjavljam, da nisem član nobenih zbornic.

Pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine bikec.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med bikec.si in kupcem.

Kupca zavezujejo pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

1. VRSTE UPORABNIKOV

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino bikec.si prek elektronske pošte postane obiskovalec gost bikec.si, s potrjeno registracijo v spletno trgovino bikec.si pa postane član bikec.si. Tako gost kot član bikec.si (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini bikec.si.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član bikec.si pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana bikec.si nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na toro-gr@siol.net. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

3. NAROČILO

Kupoprodajna pogodba med podajalcem in kupcem je v spletni trgovini bikec.si sklenjena v trenutku oddaje naročila, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku bikec.si in je kupcu dostopna v njegovem uporabniškem profilu.

4. NAČINI PLAČILA

bikec.si omogoča naslednje načine plačila:

 • Neposredna bančna transakcija (z nakazilom preko bančnega računa)
 • PayPal-a in ostale plačilne kartice (Activa, MasterCard, Visa, Visa Electron, American Express).
 • Plačilo ob povzetju (plačilo dostavljalcu ob dostavi)

Plačilo s kreditno kartico se izvrši prek spletne strani www.paypal.com. PayPal je najbolj razširjen in pogosto uporabljen ponudnik varnega spletnega plačevanja s kreditnimi karticami. Pri tem vam za izvršbo plačila ni potrebno odpirati lastnega PayPal računa, saj je plačevanje po novem mogoče tudi brez njega. Hkrati plačevanje prek PayPala pomeni, da bodo podatki z vaše kreditne kartice ostali skriti.
Po oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli “Paypal plačilni zahtevek” s povezavo na stran, kjer vam bo omogočeno enostavno plačilo zahtevka oziroma vnos podatkov z vaše kreditne kartice. Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

Več o tem, kako poteka plačevanje preko PayPala in o varnosti poslovanja Paypala, si lahko preberete na tej povezavi.

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
 • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo bikec.si.

5. IZDAJA RAČUNA

bikec.si pri dostavi naročenih artiklov kupcu posreduje tudi račun.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

6. CENE

Cena velja za vse registrirane in neregistrirane uporabnike bikec.si, ki so prodajalcu zaupali svoje podatke. Registriran uporabnik bikec.si postanete z registracijo v spletni trgovini kot član bikec.si ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost bikec.si.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene so označene v evrih (EUR).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko.

7. POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

 1. NAROČILO

Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini bikec.si na spletnem naslovu https://www.bikec.si. Naročanje poteka preko spleta vse dni v letu, 24 ur na dan.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po navedeni elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količina izdelkov, ki jih je kupec izbral ter znesek nakupa.

Kako poteka naročanje v spletni trgovini BIKEC.SI:

 1. Izdelek, ki ga želite kupiti, dodajte v košarico s klikom na ikono “DODAJ V KOŠARICO“.
 2. V košarico lahko dodajate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko nadaljujete z nakupovanjem ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup. Izdelkom v košarici lahko tudi spreminjate količino ali jih brišete. Ko dokončno oblikujete svoje naročilo, kliknite na ikono “NA BLAGAJNO“.
 3. Vnesite svoje osebne podatke, pri čemer so polja z zvezdico obvezna. Zelo pomembno je, da pravilno vnesete vse podatke, še posebej pa so pomembni podatki o naslovu, na katerega vam bomo poslali naročene izdelke.
 4. Izberite način plačila (Neposredna bančna transakcija / PayPal in ostale plačilne kartice).
 5. Še enkrat preverite, če so podatki naročila pravilni in kliknite na ikono “ZAKLJUČI NAKUP”. Ko boste postopek naročila zaključili, boste v svoj e-poštni nabiralnik prejeli potrditev nakupa.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko 051 386 582 ali po e-pošti toro-gr@siol.net.

8. PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE, VRAČILO BLAGA IN STVARNA NAPAKA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Blago mora potrošnik vrniti v roku 14 dni od poslanega sporočila od odstopa.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-pošto prodajalca:  toro-gr@siol.net.

Kupec mora izpolniti obrazec za odstop od pogodbe – OBRAZECin ga poslati na naš e-naslov  toro-gr@siol.net.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila se vrši z istim plačilnim sredstvom, kot ga je izvedel potrošnik!

O nameravanem vračilu blaga nas lahko kupec pisno obvesti na kontaktni e-naslov: toro-gr@siol.net

Kupec naj blago vrne na naslov:
“TORO”-TOMI SLUGA S.P.

Črnci 62, 9253 Apače
Slovenija

STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna:
če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
* če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
* če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
* če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Preverjanje primernosti izdelka:
Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Uveljavitev stvarne napake:
Kupec mora prodajalca o morebitni stvarni napaki, na lastne stroške, obvestiti v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Kupec mora prodajalcu omogočiti pregled izdelka.

Obrazec za uveljavitev stvarne napake za izdelke, naročene izključno preko spleta, se nahaja tukaj

Pravico do vračila kupnine, uveljavitve stvarne napake in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

9. DOSTAVA

Podjetje “TORO”-TOMI SLUGA S.P. poskrbi za brezplačno dostavo naročenega blaga.

Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu, bo dostavljalec pustil sporočilo v nabiralniku.

Naročene izdelke, ki so na zalogi, vam bomo dostavili najkasneje v 3 – 8 dneh  po prejetem naročilu.

V primeru, da zaloga poide ali izdelka trenutno ni na zalogi, vas ponavadi o tem tudi obvestimo oziroma vam sporočimo dobavni rok za naročene artikle (lahko pa nas pokličete tudi vi).

Dostava in odprema pošiljk se vrši vsak delavni dan..

V nobenem primeru ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu.

10. VARNOST

bikec.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

bikec.si v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

11. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

bikec.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

bikec.si za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov bikec.si: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z bikec.si.

bikec.si navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste bikec.si hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov bikec.si: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z bikec.si. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

12. KOMUNIKACIJA

Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila bikec.si bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bikec.si bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo bikec.si izrecno spoštoval.

13. OCENE, MNENJA IN PRIPOROČILA

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

bikec.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih bikec.si pregleda. bikec.si ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni bikec.si ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in bikec.si dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. bikec.si ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu bikec.si, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na bikec.si.

14. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

bikec.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh.

bikec.si ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci.

bikec.si mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva.

bikec.si ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

15. PRITOŽBE IN SPORI

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Pogoji veljajo od 12. decembra 2016.

VSI IZDELKI

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.